8 Mart 2012 Perşembe

çağımızın sapıklığı vehhabilik

Sual: Abdülaziz bin Abdullah ibni Baz tarafından yazılan ve Medine İslam Üniversitesi tarafından yayınlanan bir kitapta, (Dünyanın döndüğüne inanan kimse, kâfir olur, yaşama ve mülküne malik olma hakkını kaybeder. Onu öldürmek vacibdir. Eğer dünya dönseydi ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar, batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batıya kaydığını görürlerdi. Kıblenin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi) gibi saçma sapan şeyler yazıyor. Çömezlerinden İbni Useymîn denilen kimse de, dünyanın döndüğünü inkâr ediyormuş. Ölmüş olan bu İbni Baz Vehhabi değil miydi? Haydi diyelim, kendisinin fenden haberi yok. Üniversite bunu nasıl neşrediyor ki?
CEVAP
Vehhabiler bid’at ehlidir. Bid’at ehlinin yazılarına itibar edilmez. Bunun üzerinde durmaya da değmez. Bu iki Vehhabi, Türkiye’deki yandaşlarınca savunulup, (Bu önemli bir şey değil, âlim hata etmez mi?) deniyor. Bunların, Dünya’nın dönmediğini söyledikleri, ama inanmayanlara kâfir demedikleri, Güneş’in döndüğünü inkâr edenler için söyledikleri savunuluyor. Zırva tevil götürmez. Bu iki Vehhabi’nin sözleri tevil edilerek, pislikleri temizlenmeye çalışılıyor. Bu olay, onları savunanların vahim durumunu da ortaya çıkarıyor.
Müslümanların Vehhabilerden öğrenecekleri bir şey yoktur. Onları âlim sanarak savunmak, çok dehşet vericidir. Bunu değil bir âlim, bir ilkokul öğrencisi söylese, o dersten zayıf alır. Bu kadar yanlış söyleyen kimseye nasıl âlim denir? Acaba bu, İngilizlerin kurduğu Vehhabiliği savunmanın yeni bir taktiği midir?
Allah'a siz demek
Sual: Allahü teâlâya saygı için siz demek küfür olur mu?
CEVAP
Saygı için siz demek küfür olmazsa da, sen diye dua etmek gerektiği din kitaplarında yazılıdır.
Tuvalete girerken
Sual: Tuvalete girerken, Euzü Besmele çekmeyi unutan kimse, içeri girince çekebilir mi?
CEVAP
Evet, avret yerini açmadan önce çekebilir, çünkü genelde bugünkü tuvaletlerde açıkta pislik olmuyor. Başka kılınacak yer bulunamazsa, zaruret halinde, tuvalette namaz bile kılınır.
Bir gün
Bir gün ecel gelince,
Defterler dürülecek.
Yaptığımız işlerin,
Hesabı verilecek.
Yana konur elimiz,
Konuşamaz dilimiz,
Anlatılmaz hâlimiz,
Perişan olunacak.
Bezdendir kefenimiz,
Çürür gider tenimiz,
Belli olmaz kabrimiz,
Unutup kalınacak.
Gafleti atmak için,
Kabri ışıtmak için,
Hak aşkı tatmak için,
Bu candan geçilecek.

Hiç yorum yok: