31 Mayıs 2012 Perşembe

zina edenin evlenmesi

Sual: Bir bayan veya erkek, çok kişiyle zina etse, sonra bu işleri bıraksa, Allah, onun tevbesini kabul eder mi? İkincisi, bu kimsenin evlenmesinde bir sakınca var mıdır? Durumu evleneceği kimseye söylemesi gerekir mi? Söylemezse ne olur?
CEVAP
1- İnsan, ne kadar büyük, ne kadar çok günah işlerse işlesin, tevbe edip bir daha işlemeyince, Allahü teâlâ affediyor, hiç işlememiş gibi muamele ediyor. Önemli olan, sözünde durmak, tevbesinde sadık olmak, yani bir daha işlememektir. (Bir daha işlerim, yine tevbe ederim) dememeli. Samimi olarak tevbe edince bütün günahlar affoluyor, affedilmeyen günah yoktur. Azılı kâfir tevbe edince affediyor. Tevbe edince, zinayı da ve başka günahları da elbette affeder.
2- Dinen, evlenmekte bir mahzur yoktur. Bu işi açıklamak çok sıkıntılara sebep olur. Gizlenir de ortaya çıkarsa bu sefer de, karşı taraf kandırılmış duruma düştüğünü görür. Bunu çok kimse hazmedemez, tatsız olaylar olabilir. Cinayete bile sebebiyet verebilir.
Yapılan günahlar ona aittir, evleneceği kişiye bu günahlar yazılmaz, fakat karşı tarafı da, kandırılmış, aldatılmış duruma düşürmemeli.

Hiç yorum yok: