12 Temmuz 2012 Perşembe

ölümsüz canlı olmaz

Sual: Bir ateist, (Kur’anda her canlının öleceği bildiriliyorsa da, turritopsis nutricula isimli canlı ölümsüz bir hayvandır. Bu hayvanın varlığı Allah'ın yanılmış olduğunu göstermiyor mu?) diyor. Ölümsüz canlı olur mu?
CEVAP
Hâşâ Allah yanılır mı hiç? Ateistin sözünü ciddi bir şeymiş gibi sormak da uygun değildir. Ölümsüz canlı olmaz. O canlıya ateistler kasten ölümsüz canlı diyorlar. Onlar ölümsüz dedi diye canlı ölmez mi hiç? Adını yanlış koymuşlar. Her canlının, her bitkinin neslini devam ettirme şekli değişiktir. Kimi doğurarak, kimi yumurtlayarak, kimi amip gibi bölünerek çoğalır. Kimi tırtıldan çıkıp kelebek olur, kelebek yumurtlayarak tırtıl olur. (Tavuk mu yumurtadan çıktı, yumurta mı tavuktan çıktı?) sorusuna benziyor bu. Turritopsis nutricula isimli ölümlü canlı hakkında ansiklopedilerde şöyle deniyor:
(Denizlerde yaşar. Çapı 4-5 mm boyunda olup, gelişimi diğer denizanaları gibi iki temel aşamadan oluşur: polip ve medusa dönemi. Hayatına polip olarak, zemine kök salmış bir bitkiye benzer şekilde başlar ve sonra medusa dönemine girer. Medusa döneminde artık bir bitkiye değil, denizanasına benzer. Yaşamayacağını anlarsa, denizanasına dönüşmeden önceki evre olan polip aşamasına geri döner ve bir süre sonra şartlar uygun hâle gelince yeniden medusa, yeniden polip... Bu böylece sürüp gider, yani dışarıdan bir etki olmadığı takdirde ölmez. Bu canlı yaşlandığı için ölmez. Hastalandığında veya yaralandığında transdifferansiyasyon denilen yeteneğe başvurur. Önümüzde, ne zaman uygun görürse hayatını sıfırdan başlatma yeteneğine sahiptir. Ancak turritopsis nutricula da diğer bütün canlılar gibi av olmaya dirençli değil, başka bir canlının sindirim sistemine girince ölür. Ateşe atılırsa yanar. Biri ezerse ezilir. Yani bu canlının ölümü de, yaşlanmakla değil, başkaları tarafından öldürülmekle oluyor.)
Görüldüğü gibi ölmeyen canlı olmaz. Kur'an-ı kerimde bildirildiği gibi her canlı ölecektir. Bir canlı asırlarca ölmese bile, Kıyamet kopunca hepsi mutlaka ölecek, sonra hepsi diriltilecek, hakkı olan, hakkını alacak. İnsanların işlerine göre, kimi Cennete kimi de Cehenneme gidecektir.
Ateist, bir sineği, bir denizanasını, bir buğdayı yaratmaktan âciz iken, bunları ve bütün kâinatı yoktan yaratan Allah'a dil uzatması ne kadar çirkindir.

Hiç yorum yok: