6 Ağustos 2012 Pazartesi

günah işleyenlerin orucu

Sual: Bazıları, (Namaz kılmayan, içki içen, açık gezen veya başka günah işleyen, boşuna oruç tutmamalı) diyorlar. Bu söz doğru mudur?
CEVAP
Hayır, dine aykırıdır. Birkaç günah işleyenin, diğer günahları da yapması gerekmez. Hem oruç tutup hem de günah işleyen kimse, oruç tutmakla hâsıl olan büyük sevaba kavuşamaz, fakat âhirette, niçin oruç tutmadın diye hesaba çekilmez. Oruç borcunu ödemiş olur, hatta orucun bereketiyle diğer günahlardan da kaçma imkânı olur. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
(Bütün günahlara tevbe edip hepsinden kaçmak büyük nimettir. Bu yapılamazsa, bazı günahlara tevbe etmek de nimettir. Bunların bereketiyle belki bütün günahlara tevbe etmek nasip olur. Bir şeyin bütünü ele geçmezse, hepsini de kaçırmamalı.)
Vesveseden kurtulmak için
Sual: Mızraklı İlmihal’de, abdest aldıktan sonra, şalvarının, çamaşırının içine su serpmek müstehabdır, deniyor. Su serpmekle, necaseti temizlemediğine göre, bu bir hurafe değil midir?
CEVAP
Mızraklı İlmihal, dinimizde muteber bir eserdir. Muteber eserlerde hurafe olmaz. Siz Mızraklı İlmihal’de görmüşsünüz. Bu husus muteber bütün kitaplarda vardır. Su serpilmesi orayı temizlemek için değil, vesveseyi yok etmek içindir. Bir kimse iç çamaşırına su dökerse, bakıp orada bir yaşlık gördüğü zaman, (Bu, benim döktüğüm su) demeli, idrar diye şüphe etmemeli. Vesveselilerin vesveseden kurtulmaları için, bunu bizzat Resulullah efendimiz bildirmiştir. İki hadis-i şerif meali:
(Cebrail aleyhisselam, abdest aldıktan sonra, iç çamaşırına su serpilmesini bildirdi.) [Tirmizi]
Resulullah, abdest aldıktan sonra, çamaşırına su serperdi. (Nesai) [Bu su serpmek, ümmetine, “Böyle su serpin de, vesvese etmeyin!” demektir.]
Vesveseyi önlemek için, abdest aldıktan sonra, çamaşırına su serpilmesi, Kimya-yı saadet’te de yazılıdır.
Korkmamak için
Sual: Doğumdan sonra bir tıkırtı duyunca bile korkan kadınların ne yapmaları gerekir?
CEVAP
Şifa âyetleri yazılı kâğıdı suya koyup, bu suyu içmeli. Şifa âyetleri birçok hastalığa iyi gelir.

Hiç yorum yok: