13 Eylül 2013 Cuma

Kâfirlikte şüphe

Sual: Gayrimüslimlerin kâfir olduklarında şüphe eden de kâfir olur mu?
CEVAP
Evet, bütün gayrimüslimlerin, Cehennemde sonsuz azap çekeceğinde şüphe eden de kâfir olur. Bir Hristiyan’ı, bir Yahudi’yi ve başka bir gayrimüslimi kâfir kabul etmeyen kimsenin kâfir olacağında şüphe eden kimsenin de kâfir olacağını, İslam âlimleri söz birliğiyle bildirdiler. (Bezzaziyye, Dürr-ül-muhtar, Şifa-i şerif, Ravda, El-A’lam)
Kâfir olmasında şüphe eden de kâfir olunca, onu [gayrimüslimlerin Cennete gideceğini söyleyeni] Müslüman bilenin nasıl olacağını ve hele onu, İslam âlimlerini öven kelimelerle övenin nasıl olacağını düşünmelidir. Böyle kimseleri İslam âlimi sananların ve bunların küfür saçan sözlerini, yazılarını övenlerin, yayanların kâfir olacaklarını iyi anlamalıdır. Övmek, yaymaya çalışmak ve reklamını yapmak, razı olmayı, beğenmeyi gösterir. Küfre rıza, küfür olur. Küfre rıza demek, kâfirin küfür üzere kalmasını istemek değildir. Onun küfrünü beğenmek demektir. (F. Bilgiler)
 
İslam harfleri
Sual: Arap alfabesine niye İslam harfleri deniyor?
CEVAP
Bu harfler sadece Arapçaya mahsus değildir. Din kitaplarımızda deniyor ki:
Âdem aleyhisselam Cennetteyken, Cennetin her yerinde ve Arş üzerinde (La ilahe illallah Muhammedün Resulullah) yazılı gördü. Bunlar İslam harfleriyle yazılıydı. Demek ki o harfler insan yapısı değildir. Dünya ve Âdem aleyhisselam yokken o harfler vardı. Semavi olan bütün kitaplar ve sahifeler İslam harfleriyle gönderilmiştir. (S. Ebediyye)
Diğer semavî kitaplar gibi, Hud aleyhisselama gelen kitap da İslam harfleriyle gönderildi. (Hadika, Letaif-ül-işarat)
Âdem aleyhisselam Cennetten yeryüzüne indirildiğinde, kendisine gönderilen kitaplar, Cennette öğrendiği İslam harfleriyle yazılıydı.
 
Akik yüzük takmak
Sual: Kadın ve erkek, tamamı akik olan yüzük takabilir mi?
CEVAP
Kadına da, erkeğe de akik yüzük caiz değildir, fakat sıkıntıyı gidermek için tedavi maksadıyla, kadının da erkeğin de akik yüzük takmaları caiz olur. Ancak kadınların, sokakta yüzüklerini göstermeleri caiz olmaz

Hiç yorum yok: